Σε ρυθμούς αντεπίθεσης – ή ακριβέστερα απεγκλωβισμού από τη γαλάζια αμηχανία και τη βουβή ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων – κινείται το Μαξίμου, ποντάροντας εκ νέου στη «θετική ατζέντα».

Νέες δεσμεύσεις περί στήριξης των ευάλωτων, μηνύματα για «εξωγενείς κρίσεις», οι οποίες μπορεί, κατά τους κυβερνητικούς, να μετατραπούν σε «ευκαιρίες» και κινήσεις εξωστρέφειας μέσα από περισσότερη δραστηριότητα… εσωτερικού έρχονται ξανά (και εμφατικά) σε πρώτο πλάνο. Ο κωδικός «γαλάζια επαναφορά» αποδεικνύεται και μόνο από τη σημερινή, μέχρι στιγμής, κυβερνητική κινητικότητα.  

 

Μπαράζ μηνυμάτων για την καθημερινότητα  

 

Ενδεικτικά, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προβάλλει από το πρωί τις βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με πρώτη τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 250 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες (συνταξιούχων, ανασφάλιστων κ.λπ.) έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να μεταβεί και πάλι σε σουπερμάρκετ για να προβάλλει την κυβερνητική πρωτοβουλία «καλάθι του νοικοκυριού». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για μια κυβερνητική πολιτική «που απαντά με μετρήσιμο τρόπο στις ανάγκες των πολιτών» σε αντιπαραβολή με «κραυγές και ακατάσχετη θεωρητικολογία ΣΥΡΙΖΑ».  

 

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη  

 

Αλλά και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, σε άλλη μία περιοδεία του, αυτή τη φορά στη Στερεά Ελλάδα, επέλεξε αναφορές για την οικονομία. Για «αυτά τα σημαντικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες», όπως είπε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δελφών στην Άμφισσα. Το μήνυμα Μητσοτάκη παρέπεμπε ευθέως στην εκλογική αναμέτρηση. «Θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας να αγωνιζόμαστε», σημείωσε, «αφενός να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αφετέρου να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κρίσεις που μας έρχονται απ’ έξω».