Καψόνι στον Νίκο Δένδια έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης μετά την άρνηση του έλληνα ΥΠΕΞ να αποβιβαστεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, όταν ενημερώθηκε πως θα τον υποδέχονταν η Λίβυα ομόλογός του, Νάιλα Μαγκνούς.

Ο Νίκος Δένδιας μη αποδεχόμενος συνάντηση με τη Λίβυα ομόλογό του, η οποία υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και ενημέρωσε ότι θα αναχωρήσει για τη Βεγγάζη.

Η λιβυκή πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης του ελληνικού κυβερνητικού αεροπλάνου από την Τρίπολη στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα και άλλη αναμονή στο αεροσκάφος μέχρις ότου αποφασίστηκε και η πτήση να γίνει μέσω του FIR της Μάλτας κι από εκεί ανατολικά μέχρι τον εναέριο χώρο της ανατολικής Λιβύης για μετάβαση στη Βεγγάζη.

Φτάνοντας στη Βεγγάζη, ο Νίκος Δένδιας με ένα tweet ανέβασε μια φωτογραφία από την υποδοχή του και εξαπέλυσε πυρά στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης που αθέτησε τη συμφωνία και ακυρώθηκε η επίσκεψή του στην Τρίπολη.

«Η επίσκεψή μου στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσω τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ. Το σκέλος της επίσκεψης στην Αν. Λιβύη συνεχίζεται κανονικά», έγραψε στην ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας.