Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον πενήντα χρόνια κάθειρξη, με εκτιτέα τα είκοσι εξ αυτών, καθώς και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ ήταν ο ποινικός απολογισμός στο τέλος της δίκης για τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την ομόφωνη ετυμηγορία  του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον τιμώρησαν με μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα τόσο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτό που αφορά στην παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η τελική ποινή που επιβλήθηκε μάλιστα στον κατηγορούμενο είναι από τις μεγαλύτερες ποινές με τις οποίες έχει τιμωρηθεί κατηγορούμενος στα ποινικά χρονικά των τελευταίων τριάντα ετών.

Ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί στον καταδικασμένο ως αρχηγό της αποκαλούμενης εταιρείας δολοφόνων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι συγγενείς των θυμάτων του ψευτογιατρού οι οποίοι περίμεναν με αγωνία την κρίση της δικαιοσύνης.

Συγκίνηση

Μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης και συγκίνησης ακόμα και από την πρόεδρο του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δική του αποκαλούμενου ψευτογιατρού.

Λίγο πριν κηρύξει το πέρας της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης, τους συνηγόρους της, τους δικηγόρους τις πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας .

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δικη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης σε μια ανθρώπινη τοποθέτηση της που βρήκε ιδιαίτερη απήχηση κυρίως στις δύο μητέρες που πλήρωσαν με τη ζωή των ανήλικων παιδιών τους την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον κατηγορούμενο.

Όσα είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου προκάλεσαν την έντονη συγκίνηση και το χειροκρότημα από την πλευρα των συγγενών των θυμάτων που με τη σειρά τους απηύθηναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικαστές