Για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση κλήθηκε να τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος εμμέσως ανέφερε πως πριν από τη διαγραφή του βουλευτή του είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει τη δραστηριότητα για την οποία ελέγχεται.

«Δεν μπορεί να είσαι βουλευτής και να παίρνεις δουλειές από το δημόσιο. Αυτό το πρόγραμμα δεν συμβαδίζει με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Η συμπεριφορά αυτή δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (26.10.2022) στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN και απαντώντας για τη διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από τη ΝΔ.

Σε ερώτηση ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν γνωστό εδώ και ένα χρόνο, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως «ενδεχομένως τότε να υπέθεσαν κάποιοι πως του είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα».

Όσον αφορά την παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ, ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε πως ελέγχεται από τη Βουλή και του ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί έκανε αυτό το πράγμα. Ωστόσο από τη παραίτησή του καταλαβαίνεται αν έχει μέρος της ευθύνης.

Σε ερώτηση αν η υπόθεση Πάτση θα κοστίσει στη ΝΔ ενόψει εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Όλα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει νέο αφήγημα ότι η ΝΔ θέλει να πάρει τα σπίτια του κόσμου και πως δεν μπορεί να μιλάει για δράκα και λεηλασία.