Ένας ακόμη άντρας, 39 ετών αυτή τη φορά, προήλθε σήμερα Τετάρτη στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως και ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με ένα προφίλ το οποίο φέρεται να είναι της 12χρονης στον Κολωνό. Ο ίδιος ανέφερε πως του είπε ότι είναι 17 ετών.

Ο άντρας κατέθεσε το κινητό του τηλέφωνο και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι νεοτέρας.

Σημειώνεται πως χτες εμφανίστηκε ακόμη ένα άτομο στη ΓΑΔΑ για την εξοργιστική υπόθεση των συστηματικών βιασμών της 12χρονης στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, «με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας».

Κοινή γραμμή υιοθετούν οι «επίδοξοι» παιδοβιαστές – «Πίστευα ότι ήταν 17» λένε

Την ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία των ανθρώπων που συνομιλούσαν σε chat γνωριμιών για πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, υπάρχουν αρκετές επικοινωνίες με δικηγορικά γραφεία από πρόσωπα που πιθανόν να συνομίλησαν με το ανήλικο κορίτσι ή τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, ο οποίος διαχειριζόταν και εκείνος το προφίλ στο blindchat.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι κάποιοι έχουν επισκεφθεί και την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων που χειρίζεται την υπόθεση στα Σεπόλια.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι το κορίτσι που συνάντησαν σε κάποιο αυτοκίνητο στα Σεπόλια έμοιαζε 17 χρονών, θέλοντας έτσι να υποστηρίξουν ότι αν είχαν καταλάβει την πραγματική ηλικία του 12χρονου κοριτσιού δεν θα προχωρούσαν σε αυτές τις πράξεις.

Παράλληλα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος προσπάθησε να αιτιολογήσει το γεγονός που αναφέρουν κάποιοι, ότι δηλαδή κάποιοι έδωσαν χρήματα στο μικρό κορίτσι, αλλά μετά δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να προχωρήσουν τη συνάντηση.

«Τα πρόσωπα είχαν στο μυαλό του ότι θα κάνουν συνάντηση με ένα ενήλικο πρόσωπο, είδαν μπροστά τους απροειδοποίητα ένα ανήλικο πρόσωπο –και μάλιστα σε μικρή ηλικία- και διατύπωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν» σημείωσε ο δικηγόρος.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
06:46

Κακούργημα η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικα

Σύμφωνα με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, η διακίνηση πορνογραφικού υλικού που φαίνεται πρόσωπο που είναι ανήλικο συνιστά κακουργηματική πράξη, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσωπο που εμπλέκεται είναι κάτω των 15 ετών.

Συνεπώς, όποιος έχει «αγοράσει» βίντεο ή φωτογραφίες από τους βιασμούς του Μίχου στο 12χρονο κορίτσι, αναμένεται να διωχθεί για κακούργημα.

Υπενθυμίζεται ότι το ανήλικο κορίτσι είχε κάνει λόγο για 11 βιασμούς, ενώ σύμφωνα με αναφορές στο υπόγειο του καταστήματος του Ηλία Μίχου υπήρχε κάμερα.

Αντίθετα, όσοι είχαν απλώς μιλήσει με το ανήλικο κορίτσι δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν κάποια δίωξη, καθώς δεν προκύπτει πως γινόταν γνωστή η ηλικία του κοριτσιού. «Πρόκειται για μια απλή κουβέντα εντός διαδικτύου, ακόμα και εκφράσεις που δείχνουν διάθεση για περαιτέρω συνάντηση, δεν αποτελούν αδίκημα γιατί ο συνομιλητής δεν γνωρίζει με ποιον μιλάει. Δεν είχε δηλωθεί η ηλικία του παιδιού» συμπλήρωσε.

Τέλος, για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των άλλων δύο ανδρών που έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι είναι διαδικαστικό θέμα, τονίζοντας ότι μόλις εκδοθεί και για αυτούς η εισαγγελική εντολή θα δοθούν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από