Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας πως η κυβέρνηση «χαιρετίζει το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για το πακέτο των κοινών παρεμβάσεων με στόχο την μείωση των τιμών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η ευθύνη περνάει τώρα στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας που συνέρχεται αύριο ώστε οι υπουργοί να εξειδικεύσουν τις σχετικές προτάσεις ώστε να πάρουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που πρέπει για να γίνουν εξαγγελίες πράξη».

Παράλληλα, τόνισε τις σημαντικές ενέργειες της Ελλάδας για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και υπογράμμισε πως ήδη με αυτές τις εξελίξεις η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει.

Όπως είπε παράλληλα, «γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα συμβάλλει αποφασιστικά σε πολιτικές αιχμής της ΕΕ που φέρνουν άμεσα αποτέλεσμα στα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών. Επίσης δίνεται σαφές σήμα προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές της μπλόφας και των εκβιασμών στις οποίες αναλώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες κόστισαν και εξέθεσαν την πατρίδα μας ήταν μια θλιβερή παρένθεση του ακραίου λαϊκισμού και ανήκουν στο παρελθόν».

Ακόμη ανέφερε πως με «πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα πηγή προβλημάτων αλλά μετεξελίχτηκε σε μια χώρα που ανοίγει δρόμους και τελικά παράγει λύσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών

Για την ενεργειακή κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Σχετικά με τη δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου μίλησε για το νέο νομοσχέδιο με στόχο τη ενίσχυση του ΕΣΥ με ρυθμίσεις όπως την προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης από ιδιώτες γιατρούς.

«Το μέτρο μπορεί να δώσει λύσεις ειδικά στην επαρχεία. Όπου υπάρχουν αρκετοί γιατροί και δεν θέλουν να ενταχθούν εξ ολοκλήρου στο ΕΣΥ.Επανέλαβε πως έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση των μισθών του ΕΣΥ κατά 10%.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η εγκληματικότητα δεν έχει αυξηθεί

Σχετικά με την εγκληματικότητα και όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν όσους λένε πως η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί.

Όσον αφορά την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από την Τουρκία, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως η «χώρα μας έχει φροντίσει να αυξήσει την ανατρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων. Είναι μία χώρα με τους συμμάχους στο πλευρό της και μπορεί αν αντεπεξέρχεται χωρίς να ανησυχεί και να πανικοβάλλεται».

Έχω μπερδευτεί πότε θέλει εκλογές ο Τσίπρας

Σχετικά με τις εκλογές και το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, ο ίδιος επισήμανε:

«Πότε θέλει να γίνουν ο κ. Τσίπρας εκλογές; Έχω μπερδευτεί. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και εκείνη την ώρα οι Έλληνες πολίτες θα επιλέξουν ποιος είναι εκείνος που τους εξασφαλίζει τον ασφαλέστερο δρόμο».