Ξημερώματα Σαββάτου. Από δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, ακούγονται δυνατές φωνές. Ένα ζευγάρι μαλώνει. Στην επόμενη σκηνή ο άνδρας έχει δεχθεί επίθεση στο πρόσωπο με καυστικό υγρό και μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ με ιδιωτικό όχημα. Η 38χρονη γυναίκα που ήταν μαζί του, είναι η σύζυγός του και εξαφανίζεται.

Δεν είναι περιγραφή από ταινία αλλά τα όσα συνέβησαν σήμερα, Σάββατο, στην Κρήτη σοκάροντας την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Η γυναίκα, 38 ετών, και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που αναζητείται αναμένεται, όπως μετέδωσε το MEGA, να παραδοθεί τις επόμενες ώρες, αφού ήδη έχει επικοινωνήσει με δικηγόρο. Ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση διακομίστηκε στην Αθήνα για να νοσηλευτεί και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο να υποστεί μόνιμη βλάβη στην όρασή του.

Η έρευνα των Αρχών για το περιστατικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο βίος και η πολιτεία του ζευγαριού βγαίνει στο φως. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αντιμετώπιζαν πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα και είχαν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου.

Τα βαριά σημάδια στο ποινικό μητρώο του άνδρα, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε ενεργό συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες και είχε καταδικαστεί σε 38 χρόνια φυλάκιση, αλλά μετά από 7 χρόνια, ήταν εκτός φυλακής, μπαίνουν επίσης στο μικροσκόπιο με τις Αρχές να φοβούνται αντίποινα από το περιβάλλον του.