Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο της εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε πως εάν δεν αποδειχτεί η εμπλοκή κάποιου στη φρικιαστική αυτή υπόθεση τότε δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτεί το όνομά του.

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες και μου κάνει εντύπωση πως αυτές οι ακρότητες φτάνουν στη Βουλή, όπως να δημοσιευτούν τα ονόματα των 213 που επικοινώνησαν με την 12χρονη. Εάν δεν αποδειχτεί και με αναγνώριση από το παιδί είτε από άλλο αδιάσειστο στοιχείο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και απαγορεύεται ρητώς να δημοσιευτεί το όνομά του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τον ρόλο της μητέρας

Σχετικά με τον ρόλο της μητέρας της ανήλικης ο κ. Κούγιας τόνισε πως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η 37χρονη υπέβαλε μήνυση μετά από πίεση που δέχτηκε από τη θεία του παιδιού, ενώ υπογράμμισε πως εάν είναι αληθινοί οι διάλογοι με τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου, τότε στηρίζεται το αδίκημα της εκβιάσεως που της αποδόθηκε.

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο βιασμός ανηλίκου επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η 12χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε πως η μητέρα της δεν γνώριζε για τη φρίκη που βίωνε, με τον Αλέξη Κούγια να υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα δυνατό υπερασπιστικό επιχείρημα υπέρ της μητέρας.

«Αυτή η κατάθεσή της δεν σημαίνει ότι είναι τεκμήριο, εκτιμάται ελεύθερα από το δικαστήριο. Μπορεί  να θέλει να βοηθήσει τη μητέρα της, όμως το δικαστήριο μπορεί βλέποντας άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκεί αξιολογεί την προσωπικότητά της διαφορετικά και την τιμωρεί», είπε.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η μαστροπεία και η σωματεμπορεία δεν αποτελούν βιασμό για τον Ποινικό μας Κώδικα.

«Ο βιασμός δεν έχει ηλικία, γι’ αυτό και οι εισαγγελείς ασκούν ποινικές διώξεις με τα βαρύτερα αδικήματα, για να διερευνηθεί από το δικαστήριο η προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Εάν δεν προκύπτει βία στις πράξεις, το δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα την κατάθεση. Δεν σημαίνει ότι σε κάθε μαστροπεία υπάρχει βιασμός», σημείωσε.