Νέες ακραίες σκηνές με τον ποινικά και πειθαρχικά ελεγχόμενο δικηγόρο του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη να επαναλαμβάνει το ναζιστικό χαιρετισμό εκτυλίχθηκαν μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων ο Κων. Πλεύρης επανέλαβε την συμπεριφορά αυτή που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης αλλά και την καταδίκη του γιου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι, δεν είμαστε ναζί», είπε ο Κ. Πλεύρης κατά την έναρξη της διαδικασίας και σήκωσε το χέρι κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Παμουτσακοπούλου  ρώτησε τον συνήγορο αν με τη συμπεριφορά αυτή  θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του, ενώ  ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης σημείωσε:  «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».