Ισόπαλες με σκορ 1-1 έμειναν Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Champions League. Στο 1-1 ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλλη στη Βεστφαλία.

Έτσι οι Παριζιάνοι παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου παρέα με τους «αετούς» της Λισαβόνας στους 8 πόντους, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τη Γιουβέντους. Από την άλλη πλευρά, Η Ντόρτμουντ παρέμεινε στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι, αφήνοντας αρκετά πίσω τη Σεβίλλη.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε με την Παρί να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως καμία ομάδα να μπορεί να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Η ώρα περνούσε και το γκολ δεν ερχότανε για τους Παριζιάνους. Όλα αυτά μέχρι το 40ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν οι Γάλλοι κέρδισαν πέναλτι και ο Κιλιάν Εμπαπέ νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λέπτου.

Η Μπενφίκα βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο καταφέρνοντας με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να φέρει το ματς στα ίσα. Δράστης, ο Ζοάο Μάριο στο 62′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 1-1

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Σεβίλλη να έχει τον έλεγχο του αγώνα, κάτι που επιβεβαίωσε και στο 18ο λεπτό, όταν ο Τανγκουί Νιανζού εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ιβάν Ράκιτιτς για να γράψει το 1-0. Η Ντόρτμουντ μπόρεσε να απαντήσει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, με δράστη τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ ο οποίος έκανε το 1-1 στο 35′.

Στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ πήρε τα ηνία, όμως όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να φτάσει στον δρόμο προς τα δίχτυα. Όπως ακριβώς και οι Ανδαλουσιάνοί, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος να δίνει στις δύο ομάδες από έναν βαθμό.

Φουλ για τους «16» η Τσέλσι

Ήταν να μην πάρει φόρα η Τσέλσι του Γκράχαμ Πότερ. Οι Λονδρέζοι μοιάζουν πλέον με τρένο που δεν σταματάει και αν μη τι άλλο η Μίλαν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη: 3-0 την περασμένη εβδομάδα στο «Στάμφορντ Μπριντζ», 2-0 (Ζορζίνιο 21΄πεν, Ομπαμεγιάνγκ 34΄ ) και στο Σαν Σίρο σε έναν λογαριασμό που επανέφερε για τα καλά τους Μπλε σε τροχιά πρόκρισης από τον 5ο όμιλο.

Αν προσθέσει κανείς και τις διαδοχικές νίκες στη Premier League (με Κρίσταλ Πάλας, Γουλβς) έχει μπροστά του ολόκληρο το παζλ του Οκτώβρη για μια ομάδα που φαίνεται πως βρήκε τον εαυτό της. Η Μίλαν σίγουρα ήθελε, αλλά προφανώς δεν μπορούσε. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η φάση του πέναλτι που έφερε το 0-1 συνδυάστηκε με την αποβολή του Τομόρι! Πώς να αντέξεις με παίκτη λιγότερο για 70+ λεπτά.

Η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να κάνει το 2/2 απέναντι στη Μίλαν και κατάφερε να «καθαρίσει» μέσα σε μόλις 13 λεπτά. Ο Τομόρι ανέτρεψε τον Μάουντ στο 21ο λεπτό, ο διαιτητής τον απέβαλε και ο Ζορζίνιο φρόντισε να βάλει τις βάσεις του διπλού από νωρίς.

Ο Ιταλός μέσος ευστόχησε στο 21ο λεπτό από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους οι οποίοι δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Δεκατρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει, με τον Γκαμπονέζο να διαμορφώνει το 2-0 με ένα άψογο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλε» έριξαν τον ρυθμό. Ο Πότερ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, κάνοντας έτσι μια συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας. Για την Τσέλσι πάντως, στα αρνητικά, ο τραυματισμός του Ρις Τζέιμς ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και αποχώρησε αναγκαστικά…

Η Τσέλσι έτσι ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16» καθώς έχει να αντιμετωπίσει την Ντιναμό στο Λονδίνο και τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία.

Η Μίλαν από την άλλη έπεσε στην τελευταία θέση ωστόσο τα πάντα παραμένουν ανοιχτά καθώς βρίσκεται μόλις στο -2 από τη 2η Σάλτσμπουργκ…

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σάλτσμπουργκ «κόλλησαν» στο 1-1 στην Κροατία, αφήνοντας έτσι ανοιχτά τα πάντα. Ένας βαθμός που περισσότερο βοηθάει τους Αυστριακούς, καθώς παρέμειναν σε τροχιά πρόκρισης και στο +2 από Ντιναμό και Μίλαν…

Το γκολ του Ρούντιγκερ έσωσε τον βαθμό για την Ρεάλ

Με το μυαλό στο… Clasico η Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε στην Βαρσοβία, με σκοπό να αντιμετωπίσει την Σαχτάρ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στην φάση των ομίλων του Champions League.

Και δεν ήθελε πολύ η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, να πέσει θύμα… έκπληξης και να υποστεί την ήττα από τους Ουκρανούς.

Σε ένα ματς αρκετά ισορροπημένο οι Ουκρανοί έβαλαν… δύσκολα στην «Βασίλισσα», η οποία χάρη στην αυτοθυσία του Ρούντιγκερ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του έκτου ομίλου.

Η Σαχτάρ είχε πάρει το προβάδισμα, από το ξεκίνημα της επανάληψης (46′), χάρη στην όμορφη κεφαλιά του Ζουμπκόφ, με το τελικό 1-1 να διατηρεί τους Ουκρανούς «ζωντανούς» στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

ΣΑΧΤΑΡ: Τρουμπίν, Τραορέ (77’ Σικάν), Μπόνταρ, Κονόπλια, Μιχαϊλιτσένκο, Στεπανένκο, Ματβιγένκο, Μπονταρένκο, Σουντάκοβ (81’ Ντζούρασεκ), Μούντρικ (85’ Πέτριακ), Ζούμπκοβ (81’ Τέιλορ).

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Νάτσο, Λούκας Βάσκεθ, Μεντί (68’ Αλάμπα), Ρίντιγκερ, Κρόος, Βαλβέρδε (68’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί (57’ Μόντριτς), Αζάρ (57’ Βινίσιους), Ροδρίγο (68’ Ασένσιο), Μπενζεμά.

H Λειψία… πίκρανε τον Γιακουμάκη

Η Λειψία επιβλήθηκε 2-0 της Σέλτικ στη Γλασκώβη για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League σε ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Το προβάδισμα στους Γερμανούς, έδωσε ο Βέρνερ στο 75′, με τον Φόρμπεργκ δέκα λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, «σφραγίζοντας» έτσι την νίκη της ομάδας του.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τέιλορ, Γεντς, Αμπάντα (42’ Φόρεστ), Κάρτερ Βίκερς, Ο’Ράιλι, Γιουράνοβιτς, Μαεντά (80’ Μπερναμπέι), Χατάτε (66’ Μούι), Χακσαμπάνοβιτς (66’ Τέρνμπουλ), Φουρουχάσι  (66’ Γιακουμάκης).

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Σιμακάν (76’ Χένρικς), Ορμπάν, Αϊνταρά (82’ Ντιαλό), Ράουμ, Γκβάρντιολ, Σλάγκερ, Σομποσλάι (76’ Φόρζμπεργκ), Αντρέ Σίλβα (76’ Πόουλσεν), Βέρνερ, Ενκουνκού (88’ Νοβόα).