Με συμμετοχή σημαντικών προσκεκλημένων διοργανώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο το 6ο Annual London Gala, η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του οργανισμού The Hellenic Initiative (THI).

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση για την ελληνική ομογένεια της Βρετανίας, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν – από δωρεές, εισιτήρια και πλειστηριασμό δεκάδων αντικειμένων – 305.000 στερλίνες (347.000 ευρώ), ποσό που θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ελλάδα.

Το γκαλά, το οποίο συνέπεσε με την επέτειο δέκα ετών από την ίδρυση του THI, διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο The Dorchester, στη συνοικία Μέιφερ του Κεντρικού Λονδίνου.

Το «παρών» έδωσαν 370 προσκεκλημένοι, τόσο από την ελληνική κοινότητα της Βρετανίας, όσο και εκπρόσωποι του βρετανικού και διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου.

Μεταξύ τους, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ιωάννης Ραπτάκης, ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

«Ηταν μια ανεπανάληπτη βραδιά. Η ελληνική κοινότητα του Λονδίνου ήταν ανέκαθεν ένα πολύ σημαντικό μέρος του THI και είμαστε πολύ χαρούμενοι που γιορτάσαμε μαζί της τη δέκατη επέτειό μας», δήλωσε στα «ΝΕΑ» η εκτελεστική διευθύντρια του The Hellenic Initiative Τίνα Κούρπα. «Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, στην οποία τραγούδησε η Δέσποινα Βανδή, ήταν ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, ο Νίκος Σταθόπουλος και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο 6ο THI London Gala θα διατεθούν στις οργανώσεις Conservation Collective και Prince’s Trust οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Για το σημαντικό έργο τους έλαβαν τιμητικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το Conservation Collective είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο 17 ιδρυμάτων τα οποία χρηματοδοτούν πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας και την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής. Το δίκτυο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια στερλίνες που διοχετεύονται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως οι Cyclades Preservation Fund, Ionian Environment Foundation και Argolic Environment Foundation, οι οποίοι στηρίζουν τοπικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες που στοχεύουν στην ανάδειξη, προστασία και βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Το Prince’s Trust International υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον σημερινό βασιλιά Κάρολο Γ΄ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Στην Ελλάδα το ίδρυμα άρχισε να δραστηριοποιείται το 2018, με μια σειρά προγραμμάτων που βοηθούν τους νέους να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το The Hellenic Initiative, που ιδρύθηκε το 2012, είναι εκ των πιο σημαντικών και δραστήριων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της ελληνικής διασποράς. Μέλη και υποστηρικτές του είναι τόσο διαπρέποντα μέλη της ομογένειας όσο και φιλέλληνες, οι οποίοι χρηματοδοτούν δράσεις για την οικονομική ενίσχυση πληγέντων από κρίσεις και καταστροφές, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Επίτιμος Πρόεδρος του THI είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Διεθνείς Πρεσβευτές της οργάνωσης είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Αριάννα Χάφινγκτον και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Πρόσφατα, το The Hellenic Initiative εγκαινίασε συνεργασία με τις οργανώσεις Παιδικά Χωριά SOS και Μαζί Για το Παιδί με σκοπό να βοηθήσει νέες και μέλλουσες μητέρες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία έπειτα από τη ρωσική εισβολή.