Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στα Εξάρχεια καθώς οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία, αντιδρώντας στην απομάκρυνση του ιστορικού αγάλματος – φανοστάτης από την πλατεία στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού του μετρό.

Σήμα κατατεθέν

Σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν πέντε προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, η μία με την κατηγορία της απείθειας και η άλλη με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου.

Από το πρωί κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία και οι οποίοι ζητούσαν να μην απομακρυνθεί το άγαλμα. Αναρτήσεις στο twitter δείχνουν κατοίκους να ξαπλώνουν στον δρόμο μπροστά στους αστυνομικούς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ σύμφωνα με άλλους χρήστες υπήρξαν και προσαγωγές.

Τελικά, το άγαλμα που ήταν σήμα κατατεθέν για την πλατεία των Εξαρχείων, απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε σε μέρος στο οποίο θα φυλαχθεί προσωρινά. Έχουν υπάρξει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες είχε αποφασιστεί η μεταφορά του σε άλλο σημείο της Αθήνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας Γιώργο Αποστολόπουλο, αποφασίστηκε τελικά να μετεγκατασταθεί προσωρινά και εν συνεχεία να επιστρέψει στην πλατεία.