Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό δίκτυο «Ρωσία 24», δήλωσε ότι οι απώλειες από την ρωσική πλευρά στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είναι 5.937.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι σχεδόν όλο το δορυφορικό δίκτυο του ΝΑΤΟ λειτουργεί κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και ότι δυτικοί διοικητές είναι στο Κίεβο και ηγούνται επιχειρήσεων.

Αυτό το οποίο βλέπουμε (σ.σ. να γίνεται στην Ουκρανία), πρόσθεσε ο υπουργός, είναι στρατιωτικά πλήγματα με στόχο αμάχους από δυτικά όπλα.

Τι θα ισχύσει στη μερική επιστράτευση

Ο Σοϊγκού δήλωσε επίσης σήμερα ότι το προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση προβλέπει την κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των Ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν.