Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση των υποκλοπών και τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Μετά τις χθεσινές πληροφορίες για την κατάθεση του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, ο οποίος αποκάλυψε ότι καταστράφηκε – με εντολή Κοντολέοντα – το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, την ημέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του, νέα, πολύ σημαντικά στοιχεία φέρεται να έδωσε ο κ. Ράμμος και κατά την σημερινή κατάθεσή του.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα Ράμμου για την καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά

«Θα λέγαμε στον Ανδρουλάκη όσα επιτρέπει ο νόμος»

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο κ. Ράμμος παρουσίασε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τα πρακτικά που υπέγραψε μαζί με τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ.

Το πιο σημαντικό είναι, όμως, αυτό που φέρεται να ειπώθηκε από την ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

«Αν έρθει ο κ. Ανδρουλάκης για ενημέρωση, θα του πούμε όσα επιτρέπει ο νόμος», φέρεται να ειπώθηκε από την ΕΥΠ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς η Υπηρεσία υποστηρίζει πως ο νόμος δεν επιτρέπει να ενημερώσουν για τα πάντα το άτομο που παρακολουθείται.

Με λίγα λόγια, πρακτικά διαψεύδεται η διαβεβαίωση για πλήρη ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη, σε περίπτωση που είχε δεχθεί την πρόταση Γεραπετρίτη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού να ενημερωθεί αυτοπροσώπως από την ΕΥΠ, καθώς το απόρρητο επιτρέπει συγκεκριμένες αποκαλύψεις…

«Η ΕΥΠ ζητούσε να μάθει το κινητό Ανδρουλάκη από τον πάροχο»

Αφού σημειωθεί ότι αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική πως ένα… μέλος της ΑΔΑΕ ζήτησε να ελεγχθεί το κινητό του τηλέφωνο για το ενδεχόμενο παρακολούθησης, καθώς είπε ότι έχει σχετικές ενδείξεις, ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της κατάθεσης Ράμμου αφορά στις διαδικασίες παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, την ίδια ημέρα που η ΕΥΠ ζήτησε να ξεκινήσει η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, με άλλο εγγραφο – που μπορεί και να είναι πλαστογραφημένο, καθώς η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου φέρεται να είπε πως δεν αναγνώρισε την υπογραφή της σε αυτό – εμφανίζεται να ζητά η ΕΥΠ από συγκεκριμένο τηλεφωνικό πάροχο να την ενημερώσει σε ποιον ανήκει ο αριθμός γιατί δεν ήξερε αν ανήκε στον… Ανδρουλάκη!

Δηλαδή, από τη μία ζητά επιβεβαίωση από τον πάροχο για τον τηλεφωνικό αριθμό του Ανδρουλάκη και, από την άλλη, την ίδια ημέρα ζητά την παρακολούθησή του…

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τηλεφωνικοί πάροχοι, εάν ερωτηθούν ειναι υποχρεωμένοι να πουν τα πάντα, γιατί δεν καλύπτοναι από κάποιο απόρρητο και, παράλληλα, κρατούν τα στοιχεία δια παντός – δεν τα διαγράφουν, δηλαδή, μετά από κάποιο διάστημα, όπως φέρεται να κάνει η ΕΥΠ.

Ανδρουλάκης στην ΠτΔ: «Εναντίον μου συνωμότησε ένας παρακρατικός μηχανισμός»

Στο μεταξύ και ενώ το πολιτικό σκηνικό «βράζει» εξαιτίας του θέματος των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση αγωνίζεται, καθώς δεν πρόκειται για ένα προσωπικό του ζήτημα, αλλά για ένα πολιτικό ζήτημα που αφορά στην ποιότητα της δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο θέλει την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αυτές οι πρακτικές θα είναι καταδικαστέες και δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον εις βάρος κανενός πολίτη», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για «συγκάλυψη και αλά καρτ χρήση του απόρρητου» για την ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέπεμψε για το θέμα στα «αρμόδια όργανα», όπως «είναι η Βουλή και η Εξεταστική της Επιτροπή, καθώς και η δικαιοσύνη, στην οποία έχετε προσφύγει».

«Ζητώ άρση του απορρήτου βάσει του νόμου του 2008»

Μετά την συνάντησή του με την ΠτΔ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Δεν πρέπει αυτή η υπόθεση να αφήσει καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου, γι΄αυτό ζητάω ξανά από τον κ. Μητσοτάκη νόμιμα, βάσει του νόμου του 2008 (άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008), να κάνει άρση του απορρήτου, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός με νόμιμο τρόπο την αλήθεια».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «είναι διαβολική σύμπτωση ότι ξεκινάει η παρακολούθησή μου για εθνικούς λόγους μόλις έθεσα υποψηφιότητα και τελειώνει ο εθνικός κίνδυνος μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Μα αν ήμουν ως ευρωβουλευτής εθνικός κίνδυνος, ως πρόεδρος θα ήμουν ακόμα μεγαλύτερος».

Λιακούλη-Μπιάνκης: «Βαθύ σκοτάδι παντού»

Παράλληλα, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη και Δημήτρης Μπιάνκης, δήλωσαν από κοινού, μετά το πέρας της συνεδρίασης πως «η ΕΥΠ αρνήθηκε κάθε συνεργασία με την ανεξάρτητη αρχή, δηλαδή τον ελεγκτή της».

Και προσέθεσαν: «Κατέστρεψε τα στοιχεία την ίδια ημέρα της καταγγελίας Ανδρουλάκη. Επικαλείται το απόρρητο σε όλα τα θεσμικά όργανα και στη Βουλή και στην Εξεταστική Επιτροπή. Βαθύ σκοτάδι παντού».