Ο Κάρλος Κορμπεράν αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό από το βράδυ της Κυριακής και μετά την ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους Ερυθρόλευκους να είναι σε αναζήτηση προπονητή.

Ο στόχος της διοίκησης των Πειραιωτών είναι να κλείσει σύντομα ο νέος τεχνικός –το αργότερο μέχρι την Τετάρτη– με τα ονόματα που «παίζουν» τις τελευταίες ώρες να είναι συγκεκριμένα. Ο Μίτσελ είναι μία από τις επιλογές του Ολυμπιακού, ενώ και ο Εστέμπαν Καμπιάσο είναι διαθέσιμος.

Ωστόσο, ο προπονητής που φέρεται να είναι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό είναι ο Μαρθελίνο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν καταθέσει πρόταση στον Ισπανό για να αναλάβει αμέσως την ομάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο 57χρονος τεχνικός έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από το βράδυ της Δευτέρας και στο λιμάνι περιμένουν την απάντησή του.

Ο Μαρθελίνο είναι ελεύθερος, ενώ έχει ένα σπουδαίο όνομα και ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς ήταν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο επί 1,5 χρόνο κάνοντας εξαιρετική δουλειά, μέχρι να τον αντικαταστήσει ο πρώην ερυθρόλευκος Ερνέστο Βαλβέρδε στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ο 57χρονος Ισπανός έχει δουλέψει (μεταξύ άλλων) επί 3,5 χρόνια στη Βιγιαρεάλ, με την οποία έφθασε τρεις σεζόν στο Top 6 και το 2016 ήταν τέταρτος στη LaLiga φθάνοντας και στα ημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ.

Από το Κίτρινο Υποβρύχιο αποχώρησε εκείνο το καλοκαίρι λόγω ρήξης με τη διοίκηση και ανέλαβε τη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2017 και μαζί της κατέκτησε το Κύπελλο το 2019 νικώντας με 2-1 στον τελικό τη Σεβίλλη. Μαζί της κατέκτησε το Σούπερ Κόπα νικώντας το 2020 τη Ρεάλ με 3-2 στην παράταση, αλλά έχασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου από Σοσιεδάδ (1-0) και Μπαρτσελόνα (4-0).

Ο Μαρθελίνο είναι ένας προπονητής που έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση στην Ισπανία, ενώ φέρεται να έχει ως στόχο να αναλάβει κάποια στιγμή στο μέλλον την εθνική Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός δεδομένα κοιτάζει στην αγορά και για άλλους προπονητές, ενώ δίνει βάση κυρίως προς την Ιβηρική, με σκοπό η υπόθεση να κλείσει πολύ σύντομα, ακόμα και μέσα στην ημέρα.