Μόνο τα τυπικά απομένουν πλέον για την ανάληψη της «ερυθρόλευκης» τεχνικής ηγεσίας από τον Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Κορμπέραν, ήρθε στην Ελλάδα το μεσημέρι και αύριο (σ.σ Τετάρτη 21/9), αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, καθώς ο Ισπανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο των Πειραιωτών από τις 4 Φεβρουαρίου του 2013 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2015, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Συνολικά, είχε κοουτσάρει τους Ερυθρόλευκους σε 90 ματς, έχοντας 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Ο 59χρονος δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος του μεγάλου λιμανιού, με τον Ιβηρα να σηκώνει μανίκια και να πιάνει αμέσως δουλειά, με στόχο την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας και φυσικά την επιστροφή στις νίκες.

Μετά την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους και τη σχετική ανακοίνωση από την πειραϊκή ΠΑΕ για την πρόσληψη του Μίτσελ, ο Ισπανός θα βρεθεί στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και θα φορέσει την ερυθρόλευκη φόρμα για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια.

Η προπόνηση των Πειραιωτών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και ο Ιβηρας τεχνικός θα γνωρίσει τους νέους του παίκτες (σ.σ όσοι βρίσκονται στον Ρέντη, καθώς πολλοί είναι στις εθνικές τους ομάδες), ενώ θα έχει μαζί του τον βοηθό του, Χουάν Κάρλος Μαντιά.

Ο Μίτσελ θα ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά, με στόχο να περάσει στην ομάδα τα «θέλω» του, γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν αγωνιστικό… Γολγοθά, με συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Europa League.