Την περιπέτεια που περνά με την υγεία του μοιράστηκε για πρώτη φορά δημοσίως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook πριν από περίπου ένα μήνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε επίσης: Καρκίνος: Νέα θεραπεία προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς χωρίς επιλογές

«Η αλήθεια είναι πως η συνάντηση με την πραγματικότητα ήταν βίαιη. Πόσο μάλλον όταν, ως μικρό παιδί, βίωσα την άνιση μάχη της μητέρας μου με τη συγκεκριμένη ασθένεια. Γιατί, κακά τα ψέματα, η λέξη “καρκίνος”, είναι ίσως η πιο δύσκολη λέξη όταν προφέρεται, μα και όταν την ακούς…» γράφει, μεταξύ άλλων.

Μήνυμα πρόληψης

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα -μέσω του Live News- για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου, λέγοντας πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

«Έδωσα μία μάχη και, εάν δώσει ο Θεός, αυτή την μάχη θα την κερδίσω. Αλλά θέλω να ευαισθητοποιήσω τους άντρες, γιατί εμείς θεωρούμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και άτρωτοι, αυτό πίστευα κι εγώ άλλωστε».

Όπως λέει, «πράγματι είναι σπάνιο ο καρκίνος του μαστού στους άντρες, καθώς συμβαίνει σε ένα ποσοστό μόλις 1% στους άνδρες».

Για αυτό το λόγο θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τον αντρικό πληθυσμό: «Προτρέπω όλους τους άνδρες να εξετάζονται και οι ίδιοι και να ψάχνονται. Η πρόληψη σώζει ζωές».

Δείτε όσα είπε