Την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πολιτική κλιμάκωσης από τον Ερντογάν. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης . Οι χαμηλές επιδόσεις σε δημοτικότητα,  ενδεχομένως να τον οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε και να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει κάτι, συνέχισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε με ποια στρατηγική θα αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση . Έχω ασκήσει έντονη κριτική κυρίως για το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι πριν λίγους μήνες ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στον Βόσπορο να συναντηθεί με τον Ερντογάν και μας είπε ότι θα έχουμε ήρεμο καλοκαίρι.

«Άκουσα πριν μία εβδομάδα τον Μητσοτάκη να λέει γιοκ στον κ. Ερντογάν. Περίμενα  το γιοκ να το λέει τη στιγμή που πρέπει. Όπως με το Oruc Reis και το Turkaegean.  Θα περίμενα να αφήνει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την άλλη πλευρά» υπογράμμισε.