Η Ρωσία «θέλει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν» η σύγκρουση στην Ουκρανία. Στη δήλωση αυτή προέβη ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Ουζμπεκιστάν.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Βίντεο από το τροχαίο του Ζελένσκι

Ωστόσο συνεχίζοντας, ο ρώσος ηγέτης έριξε την ευθύνη στην ουκρανική πλευρά, υποστηρίζοντας πως είναι το Κίεβο εκείνο που θέλει να συνεχίσει να πολεμά και που αρνείται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή πολέμου και σας μίλησα στο τηλέφωνο για αυτό» λέγεται πως είπε από την πλευρά του ο Μόντι, απευθυνόμενος στον Πούτιν, υπογραμμίζοντας την αξία της δημοκρατίας, της διπλωματίας και του διαλόγου που κρατούν τον κόσμο ενωμένο, όπως αναφέρεται.

Ο Πούτιν από τη δική του μεριά φέρεται να είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του Μόντι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ μια μέρα νωρίτερα το ίδιο είχε πει και στον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.

«Γνωρίζω τη θέση σας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Θέλουμε όλο αυτό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο ρώσος ηγέτης μιλώντας στον ινδό πρωθυπουργό.