Σε ένα νέο παραλήρημα προχώρησε η Άγκυρα μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ, καθώς φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, αναφέρεται στην Μικρασιατική Καταστροφή, τονίζοντας  ότι «μέσα από μη ρεαλιστικές, παράλογες δηλώσεις και δραστηριότητες των ελληνικών αρχών με την ονομασία της ‘μικρασιατικής καταστροφής’, έχει ως στόχο να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία ως αποτέλεσμα της περιπέτειάς του πριν από 100 χρόνια και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας όπως και για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα και να παραπλανήσει τη δική της κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, συνεχίζεται στον ίδιο προκλητικό τόνο, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 59 της Συνθήκης της Λωζάννης, η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση αποκατάστασης των ζημιών που προκύπτουν από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή διοίκησης στην Ανατολία, αντίθετες με τους κανόνες του πολέμου, λόγω των μαζικών δολοφονιών και καταστροφών που έχει διαπράξει κατά του άμαχου πληθυσμού στην Ανατολία».

«Η Ελλάδα δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία»

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα».

Υποστηρίζουν δε, ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα -που προσπαθεί με ψέματα να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα- τα μελανά σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα».

«Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να σταματήσει να υποκινεί το μίσος μέσω της παραποίησης των γεγονότων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.