Συγκέντρωση φοιτητών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Οι φοιτητές κρατούν πανώ και φωνάζουν συνθήματα έξω από το κτίριο της Διοίκησης, ενώ ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει φραγμό ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Διοίκησης, ενώ το κλιμάκιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναμένεται να φτάσει στο campus μετά τις 08.00.

Συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ:

APTH foitites

APTH foitites

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ ο δεύτερος γύρος των αναγνωριστικών περιπολιών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Στελέχη των ΟΠΠΙ, βρέθηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ, με τη διακριτική παρουσία της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ, προκαλώντας ένα «ακαριάιο», νέο κύμα αντιδράσεων. Φοιτητές και ομάδες αντιεξουσιαστών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατίας, με τις κινητοποιήσεις να αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, καθώς είναι προγραμματισμένη η καθημερινή πλέον παρουσία των Πανεπιστημιακών Αστυνομικών στο campus.

Ένταση καταγράφηκε χθες και στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου, με την Αστυνομία να απωθεί με τη χρήση χημικών τους περισσότερους από 500 συγκεντρωμένους που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο: