Κάτι η τηλεργασία, που για αρκετούς έχει μετατραπεί σε νέα πραγματικότητα, κάτι οι ανάγκες μαθητών και φοιτητών ή τα προσωπικά projects που σε φέρνουν σε εβδομαδιαία βάση στην είσοδο κάποιου εκτυπωτικού κέντρου, ήρθε η ώρα να επιλέξεις τον δικό σου εκτυπωτή. Όμως οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις, μόλις ξεκίνησαν.

Για παράδειγμα, στο SHOPFLIX.gr θα βρεις μια ατέλειωτη ποικιλία σε εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, laser και inkjet, έγχρωμους και ασπρόμαυρους σε εξαιρετικές τιμές – και πολλούς εκτυπωτές και πολυμηχανήματα HP σε προσφορά. Τι να προτιμήσεις, λοιπόν;

Την απάντηση την ξέρεις μόνο εσύ, βάσει των καθημερινών σου αναγκών σε εκτυπώσεις, σαρώσεις και φωτοτυπίες. Εμείς μπορούμε μόνο να σε καθοδηγήσουμε, και να σου εγγυηθούμε ότι ό,τι και αν παραγγείλεις τελικά από την πλατφόρμα, θα φτάσει στην πόρτα σου εγκαίρως σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, ώστε να ξεκινήσεις τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ή το νέο σου project πλήρως εξοπλισμένος.

Εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; Ιδού η απορία.

Οι απλοί εκτυπωτές μπορούν να κάνουν μόνο αυτό που λέει το όνομά τους – αλλά σε υψηλότερες ταχύτητες και ποσότητες, ενώ είναι πιθανότερο να μπορούν να συνδεθούν με περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα. Από την άλλη, αν έχεις ανάγκη κάτι που να τα κάνει όλα… από λίγο, ένα πολυμηχάνημα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, αφού το κόστος τους ξεκινά από πολύ χαμηλά και οι δυνατότητές τους θα καλύψουν κάθε συμβατική οικιακή ανάγκη.

Πάρε για παράδειγμα το πολυμηχάνημα Inkjet HP 2710e DeskJet, που εκτυπώνει, σαρώνει και αντιγράφει ταχύτατα και ασύρματα, ακόμη και μέσα από το smartphone σου και την εφαρμογή HP Smart. Η αξιόπιστη συνδεσιμότητά του με Dual Band Wi-Fi με αυτόματη επαναφορά και με Bluetooth® 4.2 εγγυάται ότι θα επικοινωνήσει άψογα με το οικιακό σου δίκτυο, ενώ σε συνδυασμό με τα μελάνια HP 305, το κόστος των έγχρωμων εκτυπώσεών σου θα μειωθεί σημαντικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Αγόρασέ τον από 39€.

Inkjet ή Laserjet;

Βουτάμε στα (ελαφρώς) πιο βαθιά, για να απαντήσουμε στο δίλημμα που ενδέχεται να σε απασχολεί περισσότερο από όλα. Οι εκτυπωτές inkjet, ή «εκτυπωτές έγχυσης μελάνης» έρχονται με μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το κόστος τους, που μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά χαμηλά, ειδικά αν δεν έχεις κάποια τρομερή απαίτηση σε ό,τι αφορά την ανάλυση – η οποία, φυσικά, βελτιώνεται σημαντικά καθώς το αντίτιμο ανεβαίνει.

Επιπλέον, είναι σε θέση να εκτυπώσουν σε διαφορετικά υλικά, όπως cd, χαρτί για σιδηροτυπία και άλλα. Ακόμη και τα πιο οικονομικά μοντέλα μπορούν να τυπώσουν έγχρωμες σελίδες, χάρη στο σύστημα με δυο δοχεία μελάνης που διαθέτουν, το ένα εκ των οποίων περιέχει τρία χρώματα (cyan, magenta, yellow) επάνω στα οποία βρίσκεται και η κεφαλή της εκτύπωσης. Στα πιο σύνθετα μοντέλα θα βρεις τα χρώματα διαχωρισμένα σε τέσσερα δοχεία μελάνης και την κεφαλή επάνω στον εκτυπωτή, για καλύτερη απόδοση ακόμη και σε πιο απαιτητικές χρήσεις.

Σε περίπτωση που η καλή ανάλυση ανήκει πράγματι στις προτεραιότητές σου, προτίμησε ένα inkjet πολυμηχάνημα όπως το HP OfficeJet 8012e. Ικανό να σου χαρίσει ολοζώντανες εκτυπώσεις και σχεδιασμένο για εξοικονόμηση χρόνου, θα σου δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι με το πάτημα ενός κουμπιού. Μεγάλο plus και η υπηρεσία HP+ που σου εξασφαλίζει την αυτόματη λύση προβλημάτων συνδεσιμότητας μέσω σύνδεσης στο Cloud, σου δίνει πρόσβαση σε προηγμένες λύσεις της εφαρμογής HP Smart, όπως η εύκολη σάρωση εγγράφων πολλών σελίδων με το κινητό σου, και σου επιτρέπει να μην ξεμένεις ποτέ από μελάνη, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά σου έως 70% μέσω της υπηρεσίας Instant Ink.

Αγόρασέ το από 99€.

Οι laser εκτυπωτές χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες: στους μονόχρωμους, που χρησιμοποιούν μόνο ένα δοχείο toner μαύρου χρώματος και οι οποίοι μπορούν να είναι αρκετά οικονομικοί, και τους έγχρωμους, στην περίπτωση των οποίων η τιμή ανεβαίνει σημαντικά.

Μεγάλο πλεονέκτημά τους, η ικανότητά τους να αποδίδουν καλύτερα σε σχετικά «βαριά» χρήση, όπως αυτή μιας επιχείρησης που απαιτεί την εκτύπωση δεκάδων σελίδων την ημέρα. Ταχύτεροι και αποτελεσματικοί, προσφέρουν ποιοτικές εκτυπώσεις, ενώ στα θετικά τους προσμετράται και το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η επιδιόρθωση των βλαβών που ενδέχεται να εμφανίσουν με την πάροδο του χρόνου είναι ευκολότερη υπόθεση.

Ιδανική λύση για ελαφρώς βαρύτερη οικιακή χρήση, αλλά και για τις ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης, ο εκτυπωτής HP Laser Pro M404dn, ο οποίος αυτές τις μέρες διατίθεται με έκπτωση 40% στο SHOPFLIX.gr. Με ταχύτητα εκτύπωσης που φτάνει τις 38 σελίδες το λεπτό και ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, εγγυάται την προστασία του χρόνου σου, αλλά και των ευαίσθητων δεδομένων σου – ειδικά αν επιλέξεις την εκτύπωση μέσω PIN που σου προσφέρει το HP JetAdvantage Security Manager. Επίσης, θα χαρείς να μάθεις ότι σε βοηθά να εξοικονομήσεις έως και 18% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες, αντίστοιχες συσκευές, χάρη στην τεχνολογία αυτόματης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της HP.

Αγόρασέ τον από 179€.

Το συμπέρασμα

Ανακεφαλαιώνοντας, η επιλογή εξαρτάται καθαρά από τις δικές σου ανάγκες και συνήθειες. Αν χρειάζεσαι λίγες έγχρωμες εκτυπώσεις κάθε εβδομάδα σε χαμηλή τιμή, οι εκτυπωτές inkjet είναι σχεδόν μονόδρομος, ενώ σε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσεις έναν μεγαλύτερο όγκο εργασιών, ένας εκτυπωτής laser είναι πιθανότητα καλύτερα προσαρμοσμένος στην καθημερινότητά σου. Αντίστοιχα, ένα πολυμηχάνημα θα σου εξασφαλίσει και άλλες λειτουργίες, όπως σάρωση και αντιγραφή, ενώ ένας καθαρόαιμος εκτυπωτής θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με μεγαλύτερο αριθμό σελίδων σε υψηλότερες ταχύτητες.