Στην αποκάλυψη -αλήθεια γνωστή άλλωστε στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ- ότι όποιος λαθρέμπορος και διακινητής προσφύγων και μεταναστών λαδώνει τις τουρκικές αρχές μπορεί να περάσει τα σύνορα της Τουρκίας προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η κυβέρνηση δεν ελέγχει ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα

Σύμφωνα με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου -όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη- τα σύνορα της Τουρκίας δεν ελέγχονται και αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας δέκα εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και χώρες της Αφρικής, με αποτέλεσμα όποιος μπορεί να πληρώσει τους λαθρέμπορους, μπορεί να επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα της Τουρκίας για να συνεχίσει την πορεία του.

Η Τουρκία είναι ξέφραγο αμπέλι και όποιος έχει χρήματα μπορεί να περάσει τα σύνορα, σύμφωνα με τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Τουρκία και αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στην Τουρκία έχουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί. Η πλειοψηφία αυτών είναι από τη Συρία. Τα σύνορα μας έχουν μετατραπεί σε ξέφραγοι αμπέλι. Σήμερα αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε. Αυτή η κυβέρνηση δεν ελέγχει ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα. Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δίνετε χρήματα και μπορείτε να φέρετε οποιονδήποτε. Δίνετε χρήματα και αποφυλακίζετε οποιονδήποτε και τον πάτε στο εξωτερικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κιλιτσντάρογλου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.