Ένα ταξίδι ζωής σε πρωτόγονους ρυθμούς, με ιθαγενείς, που ζουν έξω από τον κόσμο της ανάπτυξης, έκανε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στις φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένος. Επισκέφθηκε φυλές που σιγά –σιγά εξαφανίζονται, εκεί, όπου πεισματικά αρνούνται να προσαρμοστούν  στη σύγχρονη ζωή.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής είδε, μίλησε, έζησε για μερικές ημέρες με τον κόσμο που ζει σε ρυθμούς της σύγχρονης Λίθινης εποχής, όταν απόγονοι των Ζουλού, πιο κοντά στον  που ζουν στις δασώδεις περιοχές της Κεντρικής Αφρικής και τη νοτιοαφρικάνικη  ζούγλα! 

«Αυτές οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταναπό τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν από αυτό το ταξίδι, όλη η ομορφιά, η αγάπη και η γαλήνη που βίωσα με κάνουν να νιώθω πλήρως μεταμορφωμένος. Όσες φωτογραφίες και αν δημοσιεύσω δεν μπορούν να αποτυπώσουν το πώς αισθάνομαι τώρα και τι προσπαθώ να πω. Συνδέθηκα με τις ρίζες μου και την ιστορία μου και νιώθω τους προγόνους μου. Ναμίμπια, Ρουάντα, Κένυα και Τανζανία σας ευχαριστώ.» δήλωσε ο Χάμιλτον.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην άγρια φύση, την πρωτόγονη ζωή, ενώ, δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτό το ταξίδι ζωής, όπως το χαρακτήρισε. 

«Στους ανθρώπους εδώ, η φύση και η άγρια ζωή θέλω να πω ένα ευχαριστώ. Μας υποδέχτηκαν σε κάθε όμορφο μέρος που επισκεφτήκαμε. Μας συμπεριφέρθηκαν σαν οικογένεια. Επίσης, στους αδελφούς μου που ήρθαν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ξέρω ότι θα μιλάμε για αυτό για πάντα.»