Για τον Eλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τα περισσότερα ξεκινούν με ένα Tweet , όπως έγινε και με τη πρόθεσή του να αγοράσει το ίδιο το Twitter, σε μια υπόθεση που έχει καταλήξει στα δικαστήρια.

Το νέο του «τιτίβισμα» στοχεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γράφοντας λακωνικά ότι σχεδιάζει να αγοράσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ », έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ. Η ομάδα με έδρα τη βόρεια Αγγλία έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια ακόλουθους στον κύριο λογαριασμό της στο Twitter και το tweet του Μασκ είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες «likes» στην πλατφόρμα μέσα σε δύο ώρες.

Η ανάρτηση του Μασκ ήταν ένα επόμενο σχόλιο σε προηγούμενο tweet: «Για να είμαι σαφής, υποστηρίζω το αριστερό μισό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το δεξιό μισό του Δημοκρατικού Κόμματος!».

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο. Εχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας  και τρεις φορές το Champion League.

Μασκ: «Δεν αγοράζω κανέναν ποδοσφαιρικό σύλλογο»

Βέβαια, αφού δημιουργήθηκε ντόρος για μια ακόμη φορά γύρω από το όνομά του, ο Έλον Μασκ με απάντηση σε σχόλιο χρήστη στο Twitter που τον ρωτούσε αν μιλάει σοβαρά, διέψευσε την ανακοίνωση ότι αγοράζει τους «κόκκινους διαβόλους».

«Όχι, ήταν ένα αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω κανέναν ποδοσφαιρικό σύλλογο», ανέφερε.

Οι συνήθειες του Μασκ

Ο Μασκ έχει ιστορικό αντισυμβατικών ενεργειών και σχολίων, κάτι που καθιστά δύσκολο μερικές φορές να καταλάβει κανείς πότε αστειεύεται.

«Στη συνέχεια, αγοράζω την Coca-Cola για να βάλω ξανά την κοκαΐνη», έγραψε ο Μασκ στο Twitter στις 27 Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχτηκε την αυτόκλητη προσφορά του – που ανακοινώθηκε στη ροή του στο Twitter – να αγοράσει την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή ο Μασκ προσπαθεί να αποχωρήσει από μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία τον οδήγησε στα δικαστήρια

Τα tweets του Musk σχετικά με πιθανές εξαγορές τον έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στο παρελθόν.

Το 2018, έγραψε στο Twitter ότι υπήρχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» για μια συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά δεν προχώρησε σε μια προσφορά. Ο Μασκ και η Tesla κατέβαλαν πολιτικά πρόστιμα 20 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας – και ο Μασκ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Tesla.

Οι φιλοδοξίες του Μασκ κυμαίνονται από τον αποικισμό του Άρη έως τη δημιουργία μιας νέας βιώσιμης ενεργειακής οικονομίας και στη διαδικασία έχει χτίσει την πολυτιμότερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο, την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την εταιρεία πυραύλων SpaceX και μια σειρά από μικρότερες εταιρείες.