Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας και πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου του.

Στα δικαστήρια της Άρτας αναμένεταιπερίπου στις 3 το μεσημέρι η απολογία του.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή στα σύνορα τον Νομών Άρτας με Αιτωλοακαρνανίας και για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Τελικά, τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 13/8.

Προσπάθησε να την πνίξει λέει ο δικηγόρος της 36χρονης

Το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, όταν ο 29χρονος διαπληκτίστηκε με την πρώην σύζυγο και την έπιασε στο λαιμό με πρόθεση να την πνίξει. Ο κ.Δημήτρης Λαμπράκης συνήγορος κατηγορίας της οικογένειας σε δήλωση του είπε πως “ο 29χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, πήγε στο σπίτι με όπλο να δει το παιδί του και πυροβόλησε και την πρώην σύζυγό του, η οποία ευτυχώς κατάφερε να αποφύγει τα πυρά. Κάτι που δεν κατάφερε ο 75χρόνος πατέρας της, που δέχτηκε τους πυροβολισμούς, στην προσπάθεια να προστατεύσει τον εγγονό και την κόρη του”.

Η υπερασπιστική γραμμή του δράστη

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο 29χρονος κατηγορούμενος ζήτησε από τον ίδιο να τον υπερασπιστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος του πρώην πεθερού του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και μητέρας του 2 ετών παιδιού του.

«Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του θύματος ο κατηγορούμενος αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και ισχυρίζεται ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην πεθερού του είναι ότι αυτή διεπράχθη από τον κατηγορούμενο σε συνθήκες βρασμού ψυχικής ορμής, αφού πριν από την πράξη τόσο ο πρώην πεθερός του όσο και η πρώην σύζυγός του με ακραίες εξυβριστικές φράσεις και εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις δεν του επέτρεπαν να συναντήσει και να επικοινωνήσει με το ηλικίας 2 ετών παιδί του, όπως είχε νόμιμα συμφωνηθεί», δήλωσε το νομικό γραφείο που υπερασπίζεται τον 29χρονο.