«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις δεν ξεπλένονται από τις παραιτήσεις που έγιναν» τόνισε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Οι υπαινιγμοί για ξένα κέντρα και τα υπονοούμενα για εκλογές

Αντιλαϊκή και κατασταλτική πρακτική

Χαρακτήρισε «κωμικές» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και προσέθεσε ότι «όλα αυτά γίνονται για να κρύψουν την ουσία του προβλήματος: Το διαχρονικό και πολύ επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που εδώ και τόσα χρόνια ευθύνεται για τη δράση διαφόρων σκοτεινών κέντρων και μηχανισμών για τη διόγκωση και νομιμοποίηση, εντός και εκτός εισαγωγικών, των παρακολουθήσεων».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση υποκλοπών: Παρέμβαση Σακελλαροπούλου

«Για εμάς είναι παράνομη η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, όπως και του κάθε ανθρώπου, είναι παράνομο να υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων» προσέθεσε και τόνισε ότι «είναι μια βαθιά αντιλαϊκή και κατασταλτική πρακτική» υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «πρέπει να αλλάξει αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει γίνει λάστιχο με αφορμή διάφορα ζητήματα: μια είναι η «εθνική ασφάλεια», την άλλη είναι πιο βολικοί και επικίνδυνοι όροι όπως «καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού» και άλλα που μπορεί ο καθένας να τα κάνει ό,τι θέλει».

Επισήμανε ότι «οι οδηγίες της ΕΕ έρχονται να υπηρετήσουν αυτή την πρακτική» προσθέτοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και καταψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Π. Αλέπης είπε ότι «αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από αυτούς που μας κάνουν το βίο αβίωτο, που ευθύνονται για την αντιλαϊκή πολιτική, για την αύξηση του αυταρχισμού και της καταστολής, ενώ όλο αυτό έρχεται και δένει με την υπόθεση των παρακολουθήσεων».

Συνακροάσεις

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ «από το 2016 έχει καταγγείλει συνακροάσεις στο κτίριο της ΚΕ, και ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η τωρινή της ΝΔ, έχουν δώσει απαντήσεις».

Ο Π. Αλέπης τόνισε ότι «το αντιλαϊκό κατασταλτικό οπλοστάσιο δυναμώνει και είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος να το στείλει στον κάλαθο των αχρήστων, να το αντιπαλέψει και να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

Στο απυρόβλητο το επικίνδυνο πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις

Το ΚΚΕ, «ζητάει να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα που έχει προκύψει με τις νέες καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις, αλλά και από τις καταγγελίες που έχει κάνει το ΚΚΕ, για τις συνακροάσεις του τηλεφωνικού του κέντρου για τις οποίες δεν έχει υπάρξει απάντηση», σημείωσε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Alpha 9,89».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ «δεν είναι αισιόδοξο ότι θα αλλάξει κάτι ως προς το καλύτερο, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού από την όποια διερεύνηση, καθώς η συζήτηση που έχει αρχίσει δεν αφορά την ουσία, αλλά μια κούφια αντιπαράθεση περί «προοδευτικών» και «συντηρητικών», «νόμιμων» και «λιγότερο νόμιμων» παρακολουθήσεων».

Υπογράμμισε παράλληλα το γεγονός ότι «παραμένει στο απυρόβλητο το σκοτεινό και επικίνδυνο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα και καθιστά τον καθένα εν δυνάμει στόχο παρακολούθησης και υποκλοπών».

«Κατά τη γνώμη μας, λύση και διέξοδο σε αυτό το ζήτημα μπορεί να δώσει μόνο ο λαός, δυναμώνοντας την πάλη του στην υπεράσπιση των δικών του ελευθεριών και δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ έχει δείξει δείγματα γραφής, έχουμε σταθεί απέναντι σε όλες τις προσπάθειες να γίνει πιο αντιδραστική η νομοθεσία απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα, γι’ αυτό είμαστε και η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί σήμερα την οργάνωση του αγώνα για την κατοχύρωση, τη διεύρυνση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων βάζοντας στο στόχαστρο την ρίζα του προβλήματος που είναι ένα κράτος που στρέφεται ενάντια στον «εχθρό-λαό» αυτό είναι το βασικό πρόβλημα» τόνισε ο Π. Κουρμούλης.