Η πυρκαγιά στην Παιανία της Αττικής ξεκίνησε τη νύχτα σήμερα Δευτέρα σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση και κοντά σε σπίτια, στη συμβολή των οδών Ελιάς και Ανθηρού (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Συναγερμός

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνταν από 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Παρότι έπνεαν δυνατοί άνεμοι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν άμεσα τη φωτιά και να αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασής της στις γύρω κατοικίες.

Επιδείνωση

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας κατά το τριήμερο Κυριακής έως Τρίτης, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αιτία αυτής της σημαντικής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βόρειων ανέμων (άνω των 5 μποφόρ) σε συνδυασμό με την εδραίωση πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κατά το διάστημα 7-9 Αυγούστου αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για δασικές πυρκαγιές τύπο καιρού «Hot + Dry + Windy» (ζεστό, ξηρό και ανεμώδη).

Δείτε αναλυτικά: Αυξημένη η επικινδυνότητα πυρκαγιών στη Bόρεια, Aνατολική και Nότια Ελλάδα για το επόμενο τριήμερο