Μετά τη λήξη του πρώτου μισού για το φετινό πρωτάθλημα στην Formula1, και ενώ οι πιλότοι έχουν φύγει με άδεια,  μηχανικοί και τεχνικοί διευθυντές παραμένουν ακόμη στα στρατηγεία τους, έχοντας βγάλει στο τραπέζι των καλογυαλισμένων αιθουσών των πολύωρων μίτινγκ τους, τα «οπτικά μικροσκόπια», ώστε να μεγεθύνουν και να οπτικοποιήσουν σε βάθος τα λάθη τους, που πρέπει να αποφύγουν στους επόμενους αγώνες, αρχής γενομένης από τα τέλη Αυγούστου και την πίστα του Βελγίου που θα ανοίξει το δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Παρόλο που οι περισσότεροι πιλότοι βρίσκονται σε φάση διακοπών, στη Ferrari συνεχίζεται ο «πόλεμος» διαφωνιών, με επίκεντρο την κακή απόδοση των μονοθεσίων τους και για το αν τελικά έφταιγε η στρατηγική των …μαέστρων ή η απόδοση των ελαστικών σε συνδυασμό με τα λάθη των οδηγών. Μετά το φιάσκο των τελευταίων γκραν πρι, που έβγαλε εκτός συναγωνισμού το δίδυμο Λεκλέρ – Σάινθ για την πολυπόθητη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος, ο Ματία Μπινότο, ο «στρατηγός» της ομάδας επιμένει, ότι το άσχημο αποτέλεσμα στο γκραν πρι Ουγγαρίας – που στέρησε πολύτιμους βαθμούς από την ιταλική ομάδα – δεν ήταν προιόν λάθους στρατηγικής, αλλά η κακή απόδοση του μονοθεσίου και οι μέτριες επιδόσεις των ελαστικών.

Το σίγουρο είναι ότι, εν μέσω θέρους – και την ώρα που απομένουν άλλα εννιά γκραν πρι – η Ferrari εισέρχεται σε μια νέα κρίσιμη περίοδο, αστάθειας και αβεβαιότητας, που ίσως την οδηγήσουν σε ολέθριες καταστάσεις. Πάντως, δεν είναι λίγες οι φωνές που βλέπουν μια απρόσμενη αποχώρηση ή και απόλυση του Ματία Μπινότο, από το τιμόνι της ομάδας, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Πάντως, ο Σαρλ Λεκλέρ δείχνει να είναι απογοητευμένος από την στρατηγική της ομάδας του, «φωτογραφίζοντας» στις δηλώσεις του, ως υπαίτιο της …καταστροφικής πορείας τον Μπινότο. «Με τέτοιους αγώνες, δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος» ανέφερε ο ταλαντούχος πιλότος της Ferrari, που μάλλον δεν ξεκίνησε τις διακοπές του με τον τρόπο που είχε ονειρευτεί στις αρχές του πρωταθλήματος.