Αιγύπτιοι μεσολαβητές πρότειναν μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με έναρξη ισχύος σήμερα το βράδυ στις 22:00, ανέφερε μια αιγυπτιακή πηγή ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε αυτή, ενώ το Κάιρο εξακολουθεί να αναζητά απάντηση της παλαιστινιακής πλευράς.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από το Ισραήλ ή από τους μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα της Λωρίδας Γάζας από την Παρασκευή. Συνολικά 31 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους και 265 τραυματίστηκαν εδώ και δύο ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα υπό τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Διαβάστε επίσης: Νέοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές αρχές αντικρούουν αυτήν την εκτίμηση και διαβεβαιώνουν ότι παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν το Σάββατο όχι όμως από ισραηλινά πυρά αλλά από μια αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ προς το Ισραήλ.

Η χειρότερη κλιμάκωση βίας μετά από τον Μάιο του 2021

Η κλιμάκωση της βίας των τελευταίων ημερών μεταξύ του εβραϊκού κράτους και των ενόπλων οργανώσεων στη Γάζα είναι η χειρότερη μετά από τον πόλεμο του Μαΐου του 2021 που άφησε πίσω του 260 νεκρούς σε έντεκα ημέρες από την παλαιστινιακή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων μαχητών, και 14 νεκρούς στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη.

«Κάθε μέρα ξυπνάμε με νεκρούς, παιδιά και γυναίκες», είπε ο Αμπού Μαχμούντ αλ-Μαντχούν, 56 ετών, στην πόλη της Γάζας. «Κάθε στιγμή που καταστρέφεται ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, άνθρωποι σκοτώνονται, τραυματίζονται ή εκτοπίζονται».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι η επιχείρηση στη Γάζα θα συνεχιστεί για «όσο χρειαστεί», χαρακτηρίζοντας τον βομβαρδισμό που σκότωσε τον Χαλίντ Μανσούρ «εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Αυτός ο βομβαρδισμός στη Ράφα στην νότια Λωρίδα της Γάζας σκότωσε οκτώ ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας.

Στο Ισραήλ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από ρουκέτες, σύμφωνα με διασώστες.