Την ομόφωνη αθώωση του 48χρονου άνδρα που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της απόπειρας αρπαγής ενός 13χρονου κοριτσιού στη Ραφήνα, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Ο 48χρονος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της απόπειρας αρπαγής κατ’ εξακολούθηση και απειλής κατ’ εξακολούθηση, με τον εισαγγελέα να ζητά την αθώωσή του για την πρώτη και την καταδίκη του για τη δεύτερη κατηγορία.

Το στοιχείο που έκρινε την απόφαση του δικαστηρίου ήταν το υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων που βρίσκονταν στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής, από όπου αποδείχθηκε ότι δεν ακολουθούσε κανένα όχημα την ανήλικη.

Έχασε το νεφρό του

Όπως τονίζουν οι συνήγοροι του 48χρονου, ο πελάτης τους κατά τη διάρκεια της δικαστικής του εμπλοκής, έχασε το νεφρό του καθώς νόσησε με καρκίνο.

Παράλληλα, οι κ. Βαγγέλης Καντιάνης και Πέτρος Πανταζής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία σημειώνουν πως ο 48χρονος κατηγορήθηκε «μέσα σε ένα ορυμαγδό δημοσιευμάτων, τηλεοπτικών εκπομπών και διαδικτυακών αφορισμών» και «η λεγόμενη, “κοινή γνώμη”, έσπευσε να τον καταδικάσει, χωρίς ασφαλώς να έχει κανένα στοιχείο και χωρίς, βεβαίως, να γνωρίζει την δικογραφία και την υπόθεση».

«Στο ίδιο μοτίβο, μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές “ενημέρωσης”, δημιούργησαν “ιστορίες τρόμου”, κατά τις οποίες δήθεν ένα λευκό αυτοκίνητο γυρνούσε στην περιοχή της Ραφήνας και προσπαθούσε να αρπάξει παιδιά» συμπληρώνουν και τονίζουν πως «μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό, ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε και, εν τέλει, προφυλακίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του νεφρό, διότι αν και νόσησε με καρκίνο, οι δικαστικές αρχές αρνούντο να τον αποφυλακίσουν».