Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς υπάρχει αναζωπύρωση φωτιάς στη Λούμπα Μεγάρων.

Ενώ οι πυροσβέστες δίνουν ηρωική μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στον Έβρο, επίγειες και εναέριες δυνάμεις (2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα) έχουν ριχτεί στη μάχη και στα Μέγαρα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την εστία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά είναι στα όρια αυτής που ξέσπασε την 20ή Ιουλίου, στη χαράδρα μεταξύ Λούμπας και Ζάχουλης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, μιλώντας στο megaratv χαρακτήρισε την αναζωπύρωση «γερή».

Σημειώνεται ότι τμήματα δυνάμεων της Πυροσβεστικής δεν έχουν αποχωρήσει από το σημείο από προχθές 20 Ιουλίου.

Ο εφιάλτης επέστρεψε στα Μέγαρα

Σχεδόν 14 μήνες μετά την μεγάλη πυρκαγιά των Γερανείων, που έκανε στάχτη και αποκαΐδια πάνω από 50.000 στρέμματα, ο εφιάλτης επέστρεψε στα Μέγαρα, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7).

Περίπου στις 14:00 ξέσπασε ξαφνικά μεγάλη πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Λούμπας και Ζάχουλη βόρεια των Μεγάρων, με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους να κάνουν ό,τι μπορούν για να την περιορίσουν.

Λόγω της μεγάλης ταχύτητας των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατέκαυσε αγροτολιβαδική περιοχή, γεωργικές  καλλιέργειες, δασικές εκτάσεις και προξένησε μεγάλες ζημιές σε κτίσματα και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κάηκαν περίπου 5.000 στρέμματα ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα.