Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πλήρως αναβαθμισμένο ψηφιακό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το Σάββατο και επανέλαβε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, για τη διαμονή τους σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, όποτε το επιθυμούν.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο ειδικό πρόγραμμα που «τρέχει» για τη Βόρεια Εύβοια – ύψους έως 150 ευρώ – και την Σάμο – ύψους έως 300 ευρώ – προκειμένου να στηριχθεί στρατηγικά ο εσωτερικός τουρισμός και η τοπική επιχειρηματικότητα ξεχωριστά στις δύο αυτές περιοχές, που επλήγησαν πέρυσι από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους» θα γίνονται με τους κωδικούς του taxisnet, μέσα από το vouchers.gov.gr. Αφού ανοίξει η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους έως τις 21 Ιουλίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Για να εκδοθεί η αύλη ψηφιακή κάρτα και να πιστωθεί το ποσό της επιδότησης, ο δικαιούχος πρέπει να καταχωρίσει το e-mail του και τον αριθμό του κινητού του και μετά να τα ταυτοποιήσει κιόλας.

Το ποσό της επιδότησης δεν αφορά στην εστίαση, ούτε και μπορούν να μεταφερθεί σε τρίτους, αλλά μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του ο δικαιούχος και τα προστατευόμενα μέλη του.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Αφού κάνουν την αίτησή τους, οι πολίτες που θα διεκδικήσουν το voucher, θα μπουν σε κλήρωση. Το voucher είναι στα 150 ευρώ, ενώ για ΑΜεΑ ή δικαιούχους με παιδιά ΑΜεΑ, η επιδότηση είναι στα 200 ευρώ.

Οι πολίτες που θα κληρωθούν, θα πάρουν το ποσό της επιδότησης σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, όπως γίνεται πχ με το Fuel Pass ή το Evia-Samos Pass.

Δικαιούχου του «Τουρισμός για Όλους» είναι όλοι οι φορολογούμενοι που μένουν στην Ελλάδα. Για να κάνει κάποιος αίτηση, πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια και να έχει κάνει φορολογική δήλωση για το 2020.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαίωμα να πάρουν επιδότηση από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν έχουν όσοι έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ή είναι δικαιούχοι του Evia-Samos Pass ή κάποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος.

Στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται ανάκληση ή υποβολή δεύτερης αίτησης.