Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να μιλήσει σήμερα Τετάρτη στη Βουλή σχετικά με νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που επιφέρει σημαντικές αλλαγές, μεταξύ άλλων, στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων. Ωστόσο ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην υπουργό του και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σύγκρινε σε βίντεο που ανέβασε και στη συνέχεια κατέβασε στο Tik Tok την Νίκη Κεραμέως την οποία συγκρίνει με την προφυλακισμένη για την δολοφονία του παιδιού της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ομιλία για το νομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:30 στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια ως τη «μητέρα» της ιδεολογικής μάχης που θα δοθεί τους επόμενους μήνες.

Οι πολιτικές για την παιδεία στο σύνολο τους, θα αποτελέσουν και μια από τις κεντρικές διαχωριστικές γραμμές, στην πορεία έως τις επόμενες εκλογές.

Για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη

Ωστόσο είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός, αναμένεται να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τον Χριστόφορο Βερναρδάκη για την ανάρτηση που προαναφέραμε.

Ο ίδιος πρόκειται να πετάξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.