Απερίφραστη είναι η καταδίκη του πολιτικού κόσμου στην εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία της REAL NEWS και του Real FM στο Μαρούσι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου διεμήνυσε ότι «όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν».

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η επίθεση κατά Real FM 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Απίστευτη εγκληματική ενέργεια σε βάρους του Real, του Νίκου Χατζηνικολάου και όλων των εργαζομένων. Είμαστε δίπλα τους»ανέφερε στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η τρομοκρατία στον Τύπο δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ

Ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας στο Twiiter, τονίζοντας πως η τρομοκρατία προς τον Τύπο δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ.

«Ειδικά σε δημοσιογράφους όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου που έχουν δώσει μεγάλες μάχες. Η σκέψη όλων μας στα παιδιά που κινδύνεψαν σήμερα τα ξημερώματα και στους δημοσιογράφους του Real Group», επισήμανε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η τρομοκρατία δεν θα νικήσει και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός και να χάσει την δουλειά του τόσος κόσμος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, τόνισε ότι «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη».