Οι Βρετανοί υπουργοί στέλνουν υπεύθυνο κομματικής πειθαρχίας να πει στον Μπόρις Τζόνσον ότι πρέπει να παραιτηθεί. Η αντιπροσωπεία των ανώτερων πολιτικών δήλωσε στον Κρις Χίτον-Χάρις ότι η θέση του πρωθυπουργού είναι πια «μη βιώσιμη» και θέλουν να μεταφέρει τα νέα, όπως μεταδίδει το Sky News.

Πολιτική συντάκτρια του ίδιου μέσου ενημερώθηκε ότι ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας είναι ήδη στο κτίριο, ενώ πολιτικός συντάκτης επικαλούμενος πηγές σημειώνει ότι θα παραδώσει το «τελικό τελεσίγραφο» στον Τζόνσον, λέγοντας «ή φεύγετε ή φεύγουμε». Η πολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθεί με αναλυτές ωστόσο να επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον πρωθυπουργό.

Αμετακίνητος δήλωσε ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που είναι αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κρίση ρωτήθηκε κατά την άφιξή του για μια προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής αν θα παραιτηθεί, και απάντησε: «Όχι, όχι, όχι».

Σε ερώτηση από ένα μέλος της επιτροπής εάν θα εξακολουθεί να είναι αύριο πρωθυπουργός, ο Τζόνσον απάντησε: «Φυσικά».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με μία νέα πρόταση μομφής, που ίσως ξεκινήσει και από σήμερα. Οι Τόριδες που αποχωρούν από τις θέσεις τους προσπαθούν να αλλάξουν τους κανόνες της Επιτροπής 1922 και να φέρουν ξανά τον Τζόνσον αντιμέτωπο με ψήφο εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας.