Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Εύβοιας από τον θάνατο του 14χρονου παιδιού κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου. Σοκαρισμένοι είναι όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο στο Γυμνό της Ερέτριας όταν το αγόρι λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου που διεξαγόταν μεταξύ παιδικών ομάδων, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο γήπεδο, το παιδί, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε λιπόθυμο στο γήπεδο, με τους θεατές να αγωνιούν για την κατάστασή του, ενώ παίκτες προπονητές και άνθρωποι του γηπέδου έσπευσαν κοντά του.

Μάλιστα στο γήπεδο υπάρχει απινιδωτής, με αποτέλεσμα να δοθούν στο παιδί οι πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Το αγόρι αμέσως διασωληνώθηκε με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το βοηθήσουν, ωστόσο δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Υπεράνθρωπες  προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί

Ο κ. Ζέρβας είναι ένας από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας του Αλιβερίου που έτρεξε να βοηθήσει και να διασωληνώσει μαζί με τους συναδέλφους τον άτυχο 14χρονο, περιγράφει στο protothema.gr τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί.

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε για τη μεταφορά του παιδιού στο Κέντρο Υγείας και την κρίσιμη κατάστασή του, τρέξαμε όλοι οι γιατροί για να τον σώσουμε .Ήμασταν πέντε γιατροί πάνω από το κεφάλι του, επί μία ώρα του κάναμε ΚΑΡΠΑ μήπως και επανέλθει αλλά δυστυχώς το παιδί δεν αντιδρούσε. Του δώσαμε 32 φάρμακα και τον διασωληνώσαμε αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή» λέει ο κ.Ζέρβας .

Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού ενώ έρευνα θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν στο γήπεδο τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών.