Τα τουρκικά ΜΜΕ αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στην εισβολή στη Βόρεια Συρία αλλά και στα «σκληρά μηνύματα» που απηύθυνε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την επωδό του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν αστειεύεται» για το θέμα του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου.

Οι πολεμικές εικόνες που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ αναφέρονται στην ομιλία του Ερντογάν κατά τη στρατιωτική άσκηση στην Έφεσο, όπου αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία: «Είναι απαράμιλλοι οι αγώνες με τις πιο επικίνδυνες ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου, με την πρώτη και μοναδική επιχείρηση κατά του DAESH στη Συρία, που συνιστούσε απειλή για την εδαφική ακεραιότητα τόσο της Τουρκίας όσο και των γειτόνων», ενώ αναφέρεται επίσης στον πόλεμο κατά του κουρδικού PKK/YPG.

Τα εξώφυλλα στην Τουρκία

Η «Χουριέτ», κυκλοφορεί με υπέρτιτλο «Δεν αστειεύομαι» αλλά και με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμα που τιτλοφορείται « Η αντιπολίτευση είπε ειρήνη».

Και στην επόμενη σελίδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρεται στις αναρτήσεις του Ερντογάν στα ελληνικά με σχόλιο ότι: «Μοιράστηκε με την Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει».

«Ελάτε στα συγκαλά σας – Δεν αστειεύομαι», είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ το μήνυμα προς την Ελλάδα.

«Ελλάδα, έλα στα συγκαλά σου» και «Δεν αστειευόμαστε» είναι οι πανομοιότυποι τιτλοι στις εφημερίδες Γενι Σαφάκ και Μιλιέτ.

Από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας που έγινε στην Έφεσο με προσομοίωση απόβασης ο Ταγίπ Ερνογάν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν αστειεύεται για τα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα μίλησε για γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει διάδρομο τρομοκρατίας «ακόμη κι αν κάποιος από τους συμμάχους αντιταχθεί χρησιμοποιώντας τις προτιμήσεις του υπέρ των τρομοκρατικών οργανώσεων».