Αυξημένη πρέπει να είναι η προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν στην Ολυμπία Οδό τις επόμενες ημέρες τόσο λόγω της αυξημένης κίνησης όσο και εξαιτίας της κακοκαιρίας Genesis. Η Ολυμπία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τις ώρες της αυξημένης κίνησης και υπενθυμίζει τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η κυκλοφορία αναμένεται αυξημένη: Στο ρεύμα προς Πάτρα από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, και το Σάββατο, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι. Στο ρεύμα προς Αθήνα: τη Δευτέρα από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς μετακίνησης

Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι, παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου, μεριμνούμε για την ασφαλή μεταφορά τρέιλερ, ποδηλάτων και ζώων, οδηγούμε ξεκούραστοι, δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και εάν χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, και δεν διαθέτουμε Bluetooth, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου (κάθε περίπου 10-15χλμ.).

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Σύμφωνα με οδηγίες της Τροχαίας ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, και συγκεκριμένα από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά τις ημέρες εξόδου και επιστροφής, ως εξής:

Στο ρεύμα εξόδου (προς Πάτρα): – Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, 16:00-22:00 – Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, 08:00-13:00