Τον λόγο που οι τουρκικές προκλήσεις αλλά και η ελληνική αντίδραση δεν είναι όμοιες με αυτές του παρελθόντος, εξήγησε ο πτέραρχος εν αποστρατεία και αμυντικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αναλύοντας την ψύχραιμη διπλωματική απάντηση της χώρας μας.

«Οι καταστάσεις οι τωρινές δεν είναι ίδιες με πριν. Μη ξεχνάτε ότι ούτε η τακτική και η αντίδραση της Ελλάδος» δήλωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σωστή η αλλαγή τακτικής από την Ελλάδα

Σχολιάζοντας ο κ. Ιατρίδης την αλλαγή στην στάση της ελληνικής διπλωματίας ο πτέραρχος ε.α. είπε ότι τώρα η Ελλάδα άλλαξε τακτική: «Μέχρι πρότινος δεν απαντούσε στις προκλήσεις. Απαντούσε μέσω κάποιων διαβημάτων, τώρα προβαίνει σε μια επιθετική διπλωματική αντεπίθεση. Διεθνοποιεί αυτά τα προβλήματα και πολύ περισσότερο με χάρτες που αναδεικνύουν το διαχρονικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, που ήταν πολύ επιτυχημένο».

Αναφερόμενος στο όραμα των Τούρκων για τη «Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε ότι άλλο να το βλέπει κανείς και άλλο να το ακούει από τα χείλη της Τουρκίας.

«Αυτή η τακτική έχει αποδώσει. Αυτό ενόχλησε τον Ερντογάν και γι’ αυτό προβαίνει σε μία προκλητική ρητορική, προς το παρόν, διαπραγματευόμενος με την Αμερική», σχολίασε ο κ. Ιατρίδης.