Σε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συνομιλήσει στην Τουρκία.

«Παρά το γεγονός ότι είπε να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας στη συνάντηση που είχε μαζί μου, έκανε ομιλίες κατά της Τουρκίας σαν να μην με είχε συναντήσει με τις δηλώσεις που έκανε στο Κογκρέσο δύο εβδομάδες αργότερα» είπε συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε ναι σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναλυτικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα προκειμένου να υπογράψουν εμπορικές και διακρατικές συμφωνίες.

Νέα αναφορά στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στις αμερικάνικες βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας πως «δεν θα αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν εννοεί ότι οι βάσεις αυτές απειλούν τη χώρα του.

Για Σουηδία και Φινλανδία

«Το ΝΑΤΟ είναι μια οργάνωση ασφαλείας, όχι μια οργάνωση που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Όσο οι συνομιλίες των ηγετών τρομοκρατών μεταδίδονται στη σουηδική κρατική τηλεόραση, δεν μπορούμε να τους πούμε: «Ελάτε, γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ». Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία», είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την παραπάνω δήλωσή του αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον δύο βασικών συμμάχων της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψει στις Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στον Νικολάς Μαδούρο ότι ο ίδιος και η Τουρκία είναι αντίθετοι στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις, εναντίον της Βενεζουέλας, την οποία χαρακτήρισε ως «τον πιο σημαντικό συνεργάτη στη Νότια Αμερική».