Άμεση ήταν η επέμβαση της πολιτείας στη φωτιά σε Βούλα και Βάρη, λέει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος τόνισε ότι σημαντικό είναι το θέμα της αποψίλωσης  που αποτελεί ένα συνολικό κομμάτι μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και ότι χιλιάδες στρέμματα πρέπει να καθαρίζονται από πολλούς φορείς.

«Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποψιλώσει τα δικά του σημεία του οικοπέδου. Επίσης υπάρχουν οι κοινόχρηστοι χώροι που θα πρέπει ο δήμος να αποψιλώσει» είπε ο κ. Πατούλης. «Θα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους, προφανώς και οι δήμοι, αλλά υπάρχει και η ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη».

Ο ρόλος της Περιφέρειας

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή ευθύνης του ΔΕΔΔΗΕ και τόνισε ότι η επιχείρηση δεν φρόντισε να αποψιλώσει το οικόπεδό της.

Για τον ρόλο της Περιφέρειας ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι στο κομμάτι που της αναλογεί έκανε σωστά τη δουλειά της και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών με την ίδρυση υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής.