Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Άγκυρα δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες που αγοράζουν σιτηρά που η Ρωσία έχει κλέψει από την Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε την συνδρομή των τουρκικών αρχών και της Interpol στην έρευνα σχετικά με το ποιοι ενέχονται στη διέλευση των φορτίων σιτηρών από τα τουρκικά ύδατα.

Επισιτιστική κρίση

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση με τις τιμές των σιτηρών, των μαγειρικών ελαίων, των καυσίμων και των λιπασμάτων να εκτινάσσονται στα ύψη. Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων προμηθειών σίτου, ενώ η Ρωσία είναι επίσης βασικός εξαγωγέας λιπασμάτων και η Ουκρανία είναι σημαντικός εξαγωγέας καλαμποκιού και ηλιέλαιου.

Από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές αποστολές σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας έχουν σταματήσει και περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν κολλήσει σε σιλό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει την απρόσκοπτη εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια σε συντονισμό με την Τουρκία

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι εξαιρετικά ευγνώμων για τη στήριξη που παρέχει η Τουρκία για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μαύρη Θάλασσα και για την υποστήριξη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από