Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την Αγία Σοφία στο επίκεντρο των προκλήσεων.

«Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα έπειτα από 84 χρόνια και κλείσαμε την πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ. Η Αγία Σοφία πήρε και πάλι τη θέση της στον πολιτισμό μας ως η ανερχόμενη σημαία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεών του αναφέρθηκε στο ζήτημα, κατηγορώντας μάλιστα την Αθήνα για «επεκτατικές βλέψεις», με αφορμή ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την επέτειο της Άλωσης στην Κωνσταντινούπολης.

«Το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα που χρονολογούνται από το 1500, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, και μετατράπηκαν σε κινηματογράφους, εκθεσιακούς χώρους, σε καταλύματα και αποθήκες, είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και με υποκρισία» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με ωμές ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη» πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.