Σύσκεψη για την ευλογιά των πιθήκων αλλά και για την πανδημία είχε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, παρ΄όλο που στη χώρα μας ακόμη δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα.

Ωστόσο την ώρα που οι ειδικοί τονίζουν πως οι πιθανότητες να μην έρθει ο ιός στη χώρα μας είναι λίγες, ο ΙΣΑ επισημαίνει πως οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι ενημερωμένοι.

Όσον αφορά τον κοροναϊό, οι ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για ένα νέο επιδημικό κύμα.

Διαβάστε επίσης: Οξεία ηπατίτιδα: Τι δεν γνωρίζουν ακόμη οι επιστήμονες για τη σοβαρή νόσο

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τον κίνδυνο διασποράς νέων στελεχών του ιού τους καλοκαιρινούς μήνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο επιδημικό κύμα. Τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει να ατονήσουν οι κανόνες πρόληψης και ότι παραμένει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας στους χώρους, με συνωστισμό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για εντατικοποίηση των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση, στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ένδειξη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι σημαντικό τους επόμενους μήνες να μην ατονήσει η προσοχή μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού που θα μας προστατέψουν και από άλλες λοιμώξεις. Ο ΙΣΑ και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν σε εγρήγορση ενώ έχουν προγραμματίσει δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών. Είναι στο χέρι μας να περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι και να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.»

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: «Κλείδωσε» η 4η δόση για όλους από Σεπτέμβριο – Σε ποιους εσωτερικούς χώρους καταργούνται οι μάσκες από την

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Σαρόγλου Ομ. καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Χαρίλαος Κουτής, Ομ. καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Χρυσούλα Νικολάου Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, Ανδρέας Πάγκαλης ειδικός Παθολόγος, Χρήστος Τζιβανίδης Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Μαντώ Λιάπικου Πνευμονολόγος, Ευφροσύνη Νομικού Αιματολόγος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ.κ. Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Γ. Μαρίνος, Τ.Χατζής, Γ.Κεχρής, Π. Λεονάρδου και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης.