Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είναι γνωστός. Ήταν ο πρώτος ιατροδιαστής που βγήκε δημόσια μιλώντας ανοιχτά για εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση της Πάτρας, πολύ πριν κατηγορηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Αγγελική Τσιόλα είναι η ιατροδικαστής που ασχολήθηκε με τον θάνατο της Ίριδας, για την οποία ο κ. Λέων έχει αφήσει αιχμές επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις στην διενέργεια του ελέγχου που έκανε η Αγγελική Τσιόλα, με αφορμή πάντα την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Αύριο Τρίτη οι δρόμοι τους συναντώνται στην Πάτρα και προφανέστατα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η «αντιπαράθεσή» τους!

Η υπόθεση του παρελθόντος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr, η κ. Τσιόλα έχει κληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας να περιγράψει ιατροδικαστικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε στις 7 Ιουλίου 2017 στη Ζάκυνθο ο 22χρονος Αμερικανός τουρίστας Μπακάρι Χέντερσον.

Από την πλευρά του, ο κ. Λέων θα καταθέσει ως πραγματογνώμονας, υπερασπιζόμενος δύο Σέρβους κατηγορούμενους που μετείχαν στην θανατηφόρα επίθεση εναντίον του νεαρού Αμερικανού.

«Τα χτυπήματα στον Μπακάρι μεμονωμένα, συνολικά και αθροιστικά τον οδήγησαν στον θάνατο», είναι εν ολίγοις το συμπέρασμα της κ. Τσιόλα, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική της έκθεση, μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής του Μπακάρι Χέντερσον.

Αντίθετα, ο κ. Λέων θα υποστηρίξει ότι προηγήθηκαν τα θανατηφόρα κτυπήματα από άλλους δράστες και δεν ήταν οι εντολείς του εκείνοι που οδήγησαν στον θάνατο τον 22χρονο Αμερικανό.