«Πιστέψτε με, θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουν όλοι».

Με αυτήν την ατάκα ο Πέτρος Μάνταλος είχε ανοίξει την πόρτα της εξόδου μετά το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Όλοι θεωρούσαν πως οι πιθανότητες αποχώρησής του από την Ένωση ήταν πλέον αυξημένες, ωστόσο ο έλληνας μέσος θα είναι τελικά ο αρχηγός της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Ο Μάνταλος είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη κι εκεί συζητήθηκαν όλα όσα απασχολούσαν τον παίκτη για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Μάνταλος εξέφρασε τα συναισθήματά του προς τον Μελισσανίδη, ο οποίος από την πλευρά του μετέφερε στον αρχηγό της ΑΕΚ τις δικές του θέσεις και του τόνισε πως προτεραιότητα του συλλόγου είναι η παραμονή του στο ρόστερ και πως θέλει να δει την ΑΕΚ να μπαίνει στο νέο της γήπεδο με εκείνον αρχηγό.

Η συνάντηση έβγαλε… λευκό καπνό, με το αποτέλεσμά της να είναι πως ο Πέτρος Μάνταλος θα παραμείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη χρονιά και θα μπει ως αρχηγός της ομάδας στην OPAP Arena.