Επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών συλλόγων και αστυνομικών ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης, μπροστά στο Τμήμα Βιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στο ΑΠΘ: Τραυματίστηκε φοιτητής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα φοιτητών διαδήλωνε κατά της αστυνομικής παρουσίας μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες  άγνωστοι κινήθηκαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ένας τραυματίας

Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα άτομο από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, πιθανότατα να πρόκειται για φοιτητή ή αλληλέγγυό τους τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, μετέδωσε το GRTimes.gr.

Σύμφωνα με τη voria.gr, πρόκειται για 21χρονο φοιτητή ΤΕΦΑΑ,που  τραυματίστηκε στο πρόσωπο από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που έσκασε δίπλα του και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα αιμορραγεί από το στόμα.

Πορεία ενάντια στην αστυνομική παρουσία

Οι φοιτητές πραγματοποιούσαν πορεία εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην παρουσία ΜΑΤ εντός της πανεπιστημιούπολης αλλά και στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται εντός του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση εργασιών στο χώρο όπου στεγαζόταν η κατάληψη του Βιολογικού.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με το thestival.gr, νωρίτερα συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, από όπου και ξεκίνησε η πορεία.