Τρελάθηκε ο καιρός. Το πρωί καλοκαίρι με 35 βαθμούς και το βράδυ άνοιξαν οι ουρανοί, έπεσε χαλάζι ενώ οι κεραυνοί φώτισαν τον Αττικό ουρανό και πολλές περιοχές στη χώρα.

Η ισχυρή καταιγίδα σάρωσε την Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης (18/5) με χαλάζι και κεραυνούς σε διάφορες περιοχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι καταιγίδες

Με ανάρτησή του στο facebook ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι οι καταιγίδες στην Αττική θα διατηρηθούν μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Έντονη αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας τόσο τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/5) όσο και κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τη βόρεια Κρήτη που ίσως υπάρξουν νέες βροχοπτώσεις. Η ένταση των ανέμων θα είναι σφοδρός. Στο Ιόνιο θα έχουμε ανατολικούς ανέμους 7 – 8 μποφόρ και στο Αιγαίο από 6-7 μποφόρ έως και 9 στα νότια της Πελοποννήσου έως και το μεσημέρι.

  • Στην Αττική, αναμένονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός φτιάχνει. Οι άνεμοι πάντως θα είναι πολύ ισχυροί 6-7 μποφόρ αλλά και έως 8, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια εκτός από τα δυτικά με κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα κυμανθούν από 4-5 μποφόρ τοπικά και 6. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Την Παρασκευή η αστάθεια θα παραμείνει από την Χίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ το Σάββατο ο καιρός φτιάχνει ακόμη περισσότερο με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου