Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 31 μέλη της μαφιόζικων οργανώσεων συνέλαβε η Ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι του Παλέρμο, στη Σικελία.

Συγκεκριμένα, στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο Αντόνιο Λο Νίγκρο, 43 ετών, με κύριο ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Ντράγκετα, την πανίσχυρη μαφία της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς, πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους, ανερχόμενους «νονούς» της σικελικής μαφίας, καθώς ο ίδιος είχε καταφέρει να επιβάλει και πάλι σχεδόν στο σύνολο των εμπόρων την πληρωμή «υποχρεωτικού φόρου προστασίας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, «πλήρωναν όλοι, από τον πλανόδιο πωλητή μέχρι τους ιδιοκτήτες οικοδομικών εταιριών».

Οι συλληφθέντες απαιτούσαν «χρηματικό οβολό» και από πολλούς κατοίκους του Παλέρμο, που ήθελαν να πουλήσουν ακίνητα που είχαν στην ιδιοκτησία τους.

Σημειώνεται πως κανένας από τους πολίτες ή ιδιοκτήτες εμπορικής επιχείρησης δεν θέλησε να καταγγείλει τις παράνομες αυτές δράσεις και την συνεχή πίεση που δεχόταν.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μόνο όταν δέκα έμποροι κλήθηκαν στο τμήμα, έπειτα από παρακολουθήσεις και αναλυτική συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, παραδέχθηκαν ότι κάθε μήνα ήταν υποχρεωμένοι να στηρίζουν τους εκπροσώπους της Κόζα Νόστρα με καταβολή καθορισμένου χρηματικού ποσού.